Enda et avsnitt...

mandag, februar 14, 2005

Better is one day in Your courts..

Foran korset har vi lite å stille opp med. Vi vet at Jesus henger der for at vi skal få leve. Og det er vi som har hengt ham der. Ingen er større enn den som gir sitt liv for sine venner. For en Gud vi har, en fantastisk far. For en nåde gitt oss, vi får kalles barn.

Hvordan skal vi noen gang få betalt den gjelden som Gud i kjærlighet har betalt for oss? Han eier oss, han eier alt, han har skapt alt. Vi kan ikke gi Gud noe, alt er gitt oss. For det vil vi overgi oss til ham, prise ham, elske ham..

Tilbedelse er ikke begrenset. Det er en levemåte. Til Herrens ære.

Når jeg leser hvordan personer i bibelen lever med Gud, så ser jeg hvor mangfoldig tilbedelsen er. I 1.Kor 10:31 skriver Paulus om ”Enten dere eter eller drikker, eller hva dere så gjør, så gjør det til Guds ære”. Tilbedelse er en livsstil.

Tenker på Paulus og Silas i Apgj 16, som etter forhør, og pisking, og blitt plassert i det innerste fangehullet, og som sitter og ber og lovsynger.

Jesaja i Jes 6 som får se Guds storhet og sin egen svakhet, men svarer friskt på Herrens kall. På Jona som sier han tilhører Gud, men som ikke tar imot kallet, og som husker etter å ha blitt spyttet opp på land hvorfor han tilber Gud.

David i 2 Sam 6 slår seg løs i tilbedelsen og danser foran paktkisten til Herrens ære. På synderinnen i Luk 7 som salver Jesus føtter, og vasker dem med sine tårer og tørker dem med sitt hår.

Den fattige enken i Luk 21 som gir alt hun har, selv om det er veldig lite, men Jesus ser til hjertet hennes. På de som skal ta Jesus til fange i Getsemane i Joh 18 og som faller til jorden når Jesus tilkjennegir seg selv.

Dette er tilbedelse. Og alle skal en dag tilbe Herren. Konger og fyrster skal tilbe ham. Hvorfor ikke begynne i dag?

Vi vil brenne for Jesus, vi vet hvor godt det er å kjenne seg fri, å kunne synge og danse når vi tilber. Vi vil være til behag for Gud.

Matt Redman skriver om branntrekanten i sin bok ”Heart of Worship”. For å slokke en brann kan du gjøre tre ting; kjøle det ned, fjerne oksygentilførselen eller fjerne det som er brennbart. Vi kan se på varmen som vårt ønske om å brenne for Jesus, men det som slokker det er våre anstrengelser, vår opptatthet, vår jakt etter å lykkes i verden, våre bekymringer, våre prøvelser og problemer. Oksygenet er Den Hellige Ånd som leder oss i tilbedelsen av Gud, men vi kan gi DHÅ sorg ved bitterhet, hissighet, sinne, skrål og spott – all ondskap. Det brennbare er selve Guds ord, bønnen, fellesskapet, beundringen av Gud. Og da ser vi fort faren ved å ikke lese bibelen, søke Gud eller være med i et fellesskap.

Vi vil alltid møte hindringer i tilbedelsen, vi har så mye imot oss. Det er et utrolig bra eksempel i bibelen på hvordan Jesus vil hjelpe oss med hindringene mot tilbedelse. I Joh 2 står det om når Jesus drog opp til Jerusalem i påsken, og i tempelet får han se de som solgte offer og pengevekslere. I påskehøytiden kom det mange mennesker til Jerusalem for å tilbe Gud, og noen hadde sett sitt på å tjene penger på dette. Gjerne på en slu måte ved at det offeret som folket hadde med seg ikke ble godkjent, men de kunne kjøpe et ”ferdig godkjent” offer. Og siden folk kom fra mange land så var det behov for pengevekslere, men de tok gjerne høye gebyrer. Det Jesus gjør er å sette alt på hodet ved velte bordene og drive dem ut med alt sitt. Dette skjer faktisk to ganger. Jesus vil at adgangen inn for å tilbe Gud skal være åpen for alle som vil. Jesus vil hjelpe med alle hindre.

Nå skulle resultatet vært at vi ble bekymringsløse gladkristne, men ofte blir det ikke sånn..

Vi vil ikke være tilbedere fullt ut før i himmelen, selv om vi lengter etter mer av Gud nå. Jesus har seiret over det onde på korset, men den onde har fortsatt krampetrekninger i verden, og det skal ikke fordrives før Jesus en gang kommer igjen til jord.

Matt Redman har igjen tatt for seg tre punkter til hjelp.
1) Vi ser kun glimt av Guds herlighet, noen dråper av et evig hav. Gud gir oss nok av sin herlighet i verden til at vi kan ha et håp og et mål om det som skal komme. Og vi skal først se Guds herlighet fullt ut når vi kommer dit.
2) Vi er svake, delvis leget, men sårbare og svake. Dermed er vi utsatt for det onde fortsatt, og vi må daglig leve i kampen mot det.
3) Vi er fremmede i et fremmed land. Vi er ikke skapt for å leve i en ond verden, vi er skapt for en evighet med Gud. Derfor skjønner vi ikke hvorfor tragiske ting skjer, eller hvorfor Gud lar det skje. Vi er klar over denne verdens problemer og over de mange som ikke tar imot Gud, og det gjør oss vondt.

Jesus kommer snart igjen. Da skal vi se alt. Hele Guds herlighet. I evighet.

Det er verdt det.

How lovely is Your dwelling place,
Oh Lord Almighty
My soul longs and even faints for You
For here my heart is satisfied,
within Your presence
I sing beneath the shadow of Your wings

Better is one day in Your courts
Better is one day in Your house
Better is one day in Your courts
Than thousands elsewhere

One thing I ask and I would seek,
to see Your beauty
To find You in the place Your glory dwells

My heart and flesh cry out,
For You the living God
Your spirit's water for my soul
I've tasted and I've seen,
Come once again to me
I will draw near to You
I will draw near to You


Matt Redman